Mogens Skov fra Frederiksberg havde inviteret familie og venner på besøg hos Solrød Biogas i weekenden. Han var nemlig vinderen af Solrød Kommunes bidrag til den landsdækkende auktion, der blev afholdt i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2017 i februar.

Mens mange andre danskere nød weekendens lune forårsvejr i haver og på fortovscafeer havde Mogens Skov inviteret familie og venner på en noget anderledes udflugt. Lørdagen blev nemlig brugt på rundvisning hos Solrød Biogas.

Og selv om gæsterne var begejstrede for det, de oplevede hos Solrød Biogas, så var det ikke interessen alene, der var baggrund for besøget på biogasanlægget i Lille Skensved i udkanten af Solrød Kommune. Rundvisningen samt en efterfølgende middag var nemlig til auktion i forbindelse med den store Danmarks Indsamling 2017. Og her var Mogens Skov den heldige højstbydende.

– Det var en ren fornøjelse at opleve, at både direktør driftsleder og borgmester stillede op. Det viser engagement og tyder på en dedikation, vi også mødte hos medarbejderne derude. Og så var det lærerigt, at eksempelvis citrusskaller og andre restprodukter fra industrien kan bruges i produktionen af biogas. Solrød Biogas bør være et forbillede for andre biogasanlæg, der primært bruger gylle til at udvinde biogas, sagde Mogens Skov, der var overrasket over, hvor få lugtgener, der var på biogasanlægget.

Unikt og innovativt anlæg
Det var ikke en svær beslutning, der skulle træffes, da Solrød Kommunes borgmester Niels Hörup skulle vælge en oplevelse eller et produkt i kommunen, der kunne bortauktioneres i den gode sags tjeneste.

– Solrød Biogas er et unikt og innovativt anlæg, der inspirerer og viser vejen for mange i forhold til grøn energi. Netop bæredygtig energiproduktion interesserer mange borgere, foreninger og virksomheder, og derfor havde vi valgt at donere en fremvisning på anlægget til indsamlingen, fortæller borgmester Niels Hörup, der også er formand for bestyrelsen i det kommunalt ejede selskab Solrød Biogas A/S.

Blandt donationerne fra de mange danske kommuner var bl.a. en guidet tur 60 meter oppe i brokonstruktionen af Den Gamle Lillebæltsbro, Tunnelwalk under Frederiksberg, tur på Camp Adventure trætopbane samt en overnatning blandt savannens vilde dyr med hele familien i Ree Park. Men for Morgens Skov var det biogasanlægget, der trak:

– Vi er en meget miljøinteresseret familie, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville byde på besøget hos Solrød Biogas og tage blandt andet mine to døtre med derud, fortæller Mogens Skov.
Direktør for anlægget, Kaj Rasmussen, er stolt over, at Solrød Biogas blev udvalgt som donation i forbindelse med kommunens donation til Danmarks Indsamlingen 2017. Og han er glad for, at Mogens Skov havde valgt at byde på lige præcis denne præmie:

– Både studerende, virksomheder og foreninger udviser i forvejen stor interesse for Solrød Biogas, som efterhånden er blevet et stort tilløbsstykke. Vi arbejder derfor aktivt for at skabe en god oplevelse under fremvisningen, så jeg er meget glad for, at gæsterne fandt fremvisningen både interessant og inspirerende, siger Kaj Rasmussen.

Det samlede resultat for de 65 auktioner på Lauritz.com, der blev udbudt af 51 kommuner, blev 337.920 kr., mens det samlede beløb for hele Danmarks Indsamlingen, som var organiseret af 12 humanitære organisationer samt DR, rundende hele 90.061.627 mio. kroner.

Niels Hörup Solrød Biogas     Solrød Biogas besøg3   Solrød Biogas besøg4   Solrød Biogas besøg