Dette undervisningsmateriale til grundskolens ældste klasser skal støtte og kvalificere elevernes læring om biogas med et helt konkret udgangspunkt i Solrød Biogas.

Biogas er en del af Solrød kommunes bæredygtige energiforsyning og dermed også en del af kommunens klimapolitik.

Undervisningsmaterialet beskriver primært de biologiske processer, som foregår i Solrød Biogasanlæg fra restprodukter kommer ind i anlægget til fremstilling og distribution af bæredygtig energi.

Alle kan læse om biogassens hvad, hvordan og hvorfor og slå faglige begreber op i ordbogen.
De praktiske og teoretiske undersøgelser med korte lærervejledninger er specifikt skrevet til elever i grundskolens ældste klasser og deres naturfagslærere.

Rundvisning for skoleklasse, hos Solrød biogas

Referencer

Det er essentielt for vores fremtid og miljøet, at vores børn inspireres til en grønnere tankegang allerede fra skolealderen. Derfor glæder jeg mig til, at vi i den nærmeste fremtid kan byde rigtig mange nysgerrige skoleelever fra skoler i og uden for Solrød Kommune indenfor på anlægget.

Kaj Holm Rasmussen, direktør Solrød Biogas

Kom godt i gang

Undervisningsmaterialet er helt enkelt i sin opbygning. Ved klik på de forskellige dele af produktionsprocessen kommer man videre til små menuer.

De er bygget op over denne skabelon:

  • Hvad er … ?
  • Hvordan ser … ud?
  • Mere om …
  • Praktiske undersøgelser, forsøg og opgaver
  • Konkret lærervejledning til undersøgelser, forsøg og opgaver

Alle kan få et indblik i, hvordan man fremstiller biogas i Solrød ved at klikke på menupunkterne: Hvad er…?, Hvordan ser …ud? Og Mere om…

Elever og naturfagslærererne kan sammen med deres klasse orientere sig i de praktiske undersøgelse, forsøg og opgaver og vælge hvilke, de skal arbejde med før eller efter besøget på Solrød Biogas.

Start!
Produktionsproces, Solrød biogas

Klik på billedet og gå til undervisningen