Hvad er CP Kelco?

Hvordan ser pektin ud?

CP Kelco i Lille Skensved nord for Køge er en del af den globale CP Kelco koncern. Den globale virksomhed fremstiller produkter, der kan fortykke og stabilisere andre produkter både i fødevarer, industrielle og farmaceutiske produkter.

I Lille Skensved producerer CP Kelco pektin og carrageenan. Disse produkter er stivelses- eller fortykkelsesmidler. Pektin bliver bl.a. fremstiller af skaller fra citrusfrugter som appelsiner og citroner. De kommer mest fra Brasilien, som er verdens største producent af appelsiner. Pektin bruges som fortykkelsesmiddel i frugtgele, syltetøj og marmelade med et højt sukkerindhold, i babymad og nogle mælkeprodukter. Pektin indgår naturligt i mange fødevarer. Når pektin tilsættes madvarer er det et tilsætningsstof med nummer E 440. Som færdigt produkt bliver pektin solgt i flydende form eller som pulver.

Carrageenan fremstilles af havtang og bruges som fortykningsmiddel i mælkeprodukter som kakaomælk, budding og is og i marmelader, kødprodukter, tandpasta og cremer.

Når CP Kelco fremstiller pektin og carrageenan, står de tilbage med et restprodukt, som simpelt kaldes pektinrestprodukt. Det bliver nu brugt til at producere biogas på Solrød Biogas.

Restproduktet fra fremstilling af pektin indeholder mest kulhydrater samt lidt protein og fedt.

pH i pektin: 4,5 – 5.

Fig. 19 CP Kelcos logo

Fig. 19 CP Kelcos logo

Fig. 20 Foto af den pektin som Solrød Biogas modtager.

Fig. 20 Foto af den pektin som Solrød Biogas modtager.

Fig. 28 Pektin

Fig. 28 Pektin

Fig. 28a Pektin

Fig. 28a Pektin

Flere informationer om virksomheden CP Kelco i Lille Skensved kan findes på HER