Nyheder 2016-10-12T07:21:11+00:00

Nyheder

Rekordmange besøg og større produktion end forventet

Med en tredobling af bookede rundvisninger, en produktion, der lå over forventningerne og lanceringen af nyt undervisningsmateriale til folkeskolen har 2017 på mange måder været et positivt år for Solrød Biogas. Solrød Biogas kan nu levere el svarende til langt over halvdelen af husstandene i Solrød Kommune

Rekorderne har været mange hos Solrød Biogas i løbet af 2017. Med VEKS’ toptrimmede biogasmotor og biogaskedel er der i 2017 produceret 23,8 mio KWh el og 34,7 mio KWh varme – en stigning på hhv. 17,10 pct. og 14,04 pct. i forhold til 2016.

I Solrød har vi lagt en ambitiøs klimaplan. Målet er at reducere CO2-udledningen med hele 55 pct. inden 2025. Det svarer til en årlig reduktion på 88.900 tons CO2, og vi arbejder fokuseret på at nå det mål. Allerede fra 2016 bidrog Solrød Biogas med tæt på halvdelen af den årlige reduktion. At produktionen på anlægget er stigende, giver derfor […]

24. januar 2018|

Fuldt hus på biogasanlæg

Flere hundrede nysgerrige besøgende lagde vejen forbi Lille Skensved, da Solrød Biogas holdt åbent hus i weekenden. Borgmester og bestyrelsesformand Niels Hörup var glad for det store fremmøde, der ligger i tråd med ambitionerne om at højne borgernes grønne bevidsthed – også hos de mindste

– Hvor mange har været her tidligere? Ræk hånden op, sagde borgmester Niels Hörup under velkomsttalen, da der i weekenden var åbent hus hos Solrød Biogas.

Åbent hus-arrangementet markerede toårsdagen for biogasanlægget i Lille Skensved. Og selv om stærke vindstød fik flere af de besøgende til at knappe jakkerne mere til, så var der fuldt hus i alle tre timer, som eventet varede.

Anlægget er også borgernes

Cirka en tredjedel af de godt 200 mennesker, der overværede velkomsten, rakte en hånd i vejret som svar på Niels Hörups spørgsmål. Der var derfor mange nye gæster på biogasanlægget, hvilket glædede borgmesteren, der også er bestyrelsesformand i Solrød Biogas A/S.

– Solrød […]

12. oktober 2017|

Kom til Åbent Hus

Lørdag den 30. september 2017 slår Solrød Biogas endnu engang dørene op til en spændende dag på biogasanlægget for hele familien.

Niels Hörup, borgmester og bestyrelsesformand  i Solrød Biogas byder velkommen kl. 12.05, hvorefter dagen byder på rundvisninger, biogas-quiz, ØKO pølser, kolde drikkevarer og meget andet.

Vi glæder os til en dag med masser af godt humør og glade mennesker!

 

Hvor: Solrød Biogas, Åmarken 6, 4623 Lille Skensved

Hvornår: Kl. 12-15

Hvem: Alle, der har lyst til at besøge Solrød Biogas

Tilmelding: Ingen

Program: 

 • Kl. 12.05: Velkomst v. Niels Hörup, borgmester og bestyrelsesformand i Solrød Biogas
 • Kl. 12.15: Fri leg, herunder
  • biogas-quiz
  • rundvisninger på anlægget
  • mød vores samarbejdspartnere
  • lækre forfriskninger
  • .. og meget mere
14. september 2017|

Auktionsvindere på biogas-besøg

Mogens Skov fra Frederiksberg havde inviteret familie og venner på besøg hos Solrød Biogas i weekenden. Han var nemlig vinderen af Solrød Kommunes bidrag til den landsdækkende auktion, der blev afholdt i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2017 i februar.

Mens mange andre danskere nød weekendens lune forårsvejr i haver og på fortovscafeer havde Mogens Skov inviteret familie og venner på en noget anderledes udflugt. Lørdagen blev nemlig brugt på rundvisning hos Solrød Biogas.

Og selv om gæsterne var begejstrede for det, de oplevede hos Solrød Biogas, så var det ikke interessen alene, der var baggrund for besøget på biogasanlægget i Lille Skensved i udkanten af Solrød Kommune. Rundvisningen samt en efterfølgende middag var nemlig til auktion i forbindelse med den store Danmarks Indsamling 2017. Og her var Mogens Skov den heldige højstbydende.

– Det var en ren fornøjelse at opleve, at både direktør driftsleder og borgmester stillede op. Det viser engagement og tyder […]

28. marts 2017|

Biogasanlæg er populært hos besøgende

Over 2.100 gæster fra foreninger, virksomheder og uddannelses-institutioner har indtil videre lagt vejen forbi Solrød Biogas. Næste trin er skoleelever, som Solrød Biogas gerne vil gøre bevidste om grøn omstilling. Derfor er en række digitale materialer til skoleklasser nu under udarbejdelse

Solrød Biogas er blevet populært udflugtsmål for erhvervsorganisationer, forvaltninger, Rotary-foreninger og studerende fra alle uddannelsesniveauer.

 

Fra anlæggets opstart i august 2015 til i dag har der været mere end 50 besøg med i alt over 2.100 gæster hos Solrød Biogas i Lille Skensved. Den positive interesse for anlægget glæder borgmester Niels Hörup:

 

 • Jeg er både glad og stolt over, at så mange forskellige mennesker synes, Solrød Biogas er så interessant, at det er et besøg værd. Vi vil gerne fremme en bæredygtig tankegang – både lokalt og nationalt – og vi glæder os derfor over at kunne åbne dørene for offentligheden og fortælle om processerne bag det unikke anlæg. Hvad enten […]
21. februar 2017|

Læs Solrød Biogas´ første online nyhedsbrev

Der sker mange spændende tiltag, aktiviteter og arrangementer på Solrød Biogas. Derfor udsender vi løbende nyhedsbreve hvor du kan læse mere om nye tiltag, og få nyheder fra biogas-anlægget. I det første nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores nøgletal for det forgangene år og høre byrådsmedlem i Solrød, Henrik T. Larsen (SF), fortælle om sine tanker og visioner om anlægget.

Læs december nyhedsbrevet her.

Er du endnu ikke tilmeld vores nyhedsbrev, kan du gøre det nederst på denne side.

13. januar 2017|