Jeppe Kofod på besøg hos Solrød Biogas

//Jeppe Kofod på besøg hos Solrød Biogas

Jeppe Kofod på besøg hos Solrød Biogas

EU-parlamentsmedlem Jeppe Kofod lagde torsdag vejen forbi Solrød Biogas for at høre mere om de erfaringer, Solrød Kommune og de private partnere har gjort sig med det unikke anlæg.

Som medlem af udvalget for industri, forskning og energi i Europa-Parlamentet har Jeppe Kofoed (S) interesseret fulgt tilblivelsen af Solrød Biogas fra Bruxelles. Torsdag var han så på besøg på anlægget, hvor borgmester i Solrød Kommune og bestyrelsesformand for Solrød Biogas A/S, Niels Hörup, modtog ham og fortalte om visionerne bag biogasanlægget og om det omfattende arbejde med at stable det på benene.

– Vores biogasanlæg er unikt, og jeg er stolt over at vise det frem. Det er et rigtig godt eksempel på, hvor langt man kan nå med et effektivt offentligt-privat samarbejde, og jeg må sige, Solrød Kommune har haft nogle meget dygtige og pålidelige samarbejdspartnere i industrien. Der har desuden været bred politisk opbakning til projektet hele vejen, og derfor står vi nu med et innovativt anlæg med et stort bæredygtigt energioutput i form af grøn el og varme, sagde Niels Hörup.

Jeppe Kofod, der er gruppeformand for de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet, udtrykte da også begejstring for projektet og tog mange interessante ideer og erfaringer med tilbage til Bruxelles efter besøget.

2017-02-09T10:33:29+00:0023. oktober 2015|